Vatten är liv.

Se till att du har riktigt bra dricksvatten. Skaffa PuroSmart Omvänd Osmos System. En enhet - två filter. Renar från allt, även allt de som reningsverken skippat pga. att de skulle kosta för mycket. För mera info se nedan.
Purosmart.
SR - Giftiga tungmetaller hotar dricksvattnet.(artikel)

Growyn - Sökmotorn som sponstrar miljön.

go to Growyn.



Sushi är inte rå fisk.

Jag har tröttnat på att en massa folk tror fel om Sushi. Så jag ska dra lite grunder.
Sushi är en japansk rätt och betyder ungefär "sur". Den är i grunden en vegetarisk(vegan tom.) rätt och består av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinäger-blandning. Äts vanligen med wasabi(grön pepparrot), soja och inlagd ingefära till. De är vanligt att man äter sashimi(rå fisk) till. För mera info se nedan.
Sushi.
Sashimi.

EU sammarbete.

EU är inte den ända vägen till internationellt sammarbete, utan en ganska dålig väg. Detta borde folk inse. EU har kvar sin förlegade jordbrukspolitik, som tex. innebär stödköp av smör som läggs på lager och överproduktion av annan mat som sedan slängs för att hålla priserna uppe, samt mycket annat konservativt.

Svenska filmer.

Jag kan bara hålla med Bergman.
"De kan så mycket, men har igentligen ingenting å säga, å ingenting å berätta"
Ingmar Bergman berättar vad han känner för andra svenska regissörer.
SVT Play-Bergman sågar svensk film(1997).(video)

Vågkraft.

Jag tror många missat denna källa till miljövänlig el. Läs mera nedan.
SVT - artikel.
stallom.se

Albert Einstein.

Ljud-inspelningar där Albert talar om Kärnvapen och Världsfred. Från 1945.
Kolla in sidan.(text & ljud)

Kompetens, utbildning, prestige, livet, etc.

(Uppdaterat: 2010.08.23) Jag förvånas över att inte fler folk inser att vara inskriven på ett universitet, inte är det som är de primära i att få hög kompetens, utan de arbetet man själv lägger ner. De verkar finnas någon slags allmän uppfattning, att kommer man bara in på någon flash:ig skola med mycket prestige blir man grym och kan gå å hämta ut ett jobb med hög lön sedan. De funkar ju liksom inte så. Kompetens kommer av hårt arbete, mkt studier och erfarenhet. Sen skiter jag i om du varit inskriven vid de mest ansedda Universitetet eller bara suttit på bibblan och rå-pluggat. Jag kan ju bara tillägga att Albert Einstein avskydde den akademiska världen. Ni som inte tror mig, kolla upp de. Akademisk utbildning är ju att gå någon annans väg(Jag är inte emot utbildning). Ska man nå sin egen fulla potential ska man gå sin egen väg.
Sen måste jag passa på att citera Frank Zappa. "If you want to get laid, go to college, but if you want an education, go to the library." - Quoted in the Pittsburgh Press in the summer of 1967.

Roligt citat ur knappnytt.

Knappnytts reporter pratar med en kille på Dream Hack 2009.
"-Vi ser att du sitter på en Mac. Du borde få en applåd.
-Jaså.
-Ja, det är lite mycket PC och Linux här.
-Ja, men jag kör ju Linux på min.
-Vidare."
LOL, så jävla bra! :D
Knappnytt är Mac-fantaster. dvs. reportern blir "ägd" som fjortisar säger.
Se avsnittet.(Youtube HD)

Dagens tankar.

Mode, för dig som inte har nån egen smak.
Jag tycker man ska lägga straffskatt på 2-takts-olja, så blir vi av med alla dessa 2-takts-motorer som spyr ut mängder av orenade avgaser. De är ju efterblivet att köra med dessa ändå.

Om kortköp.

Restauranger och butiker är förbjudna att vidaretransportera avgiften på kunden. Om de gör det, fråga vilken bank de har och rapportera till banken, säger Kjell Hedman, vice vd och chef för Svensk Bankrörelse, Swedbank.

Lågenergilampor, belysning och miljö.

(Uppdaterat: 2009.08.27) Lågenergilampor är budget-lysrör och innehåller alltså kvicksilver(ett av de giftigaste ämnen som finns). De borde total-förbjudas tycker jag. De finns ju LED-lampor(lysdiod) som man kan använda istället, de är bättre än allt annat idag, även på miljö-aspekten. Ändå ska EU nu förbjuda vanliga glödlampor och tvinga på konsumenten lågenergilampor som de ändå inte vill ha. Folk har börjat lagra på sig glödlampor, läs mer i SVT-artikeln nedan.
Läs utdraget från Metro.
"Är det sant att lågenergilampor förstör elen?
- Ja, i Sverige har vi växelspänning som växlar 50 gånger i sekunden. Lågenergilampor och andra elektroniska saker som till exempel datorer skickar tillbaka strömpulser med 100 svängningar per sekund till elnätet. Det är inget problem om man bara har några lampor, men i till exempel ett varuhus med tusentals lampor blir elströmmen så förorenad av de snabba svängningarna att det kan bli för varmt och brandrisk i vissa elgrejer och ledningar. Elnätet var från början inte konstruerat för denna typ av elbelastning, säger John Åkerlund, elkvalitetskonsult."
SVT - nyheter.(artikel)
Metro - Lågenergilampor.(källa)
SR - Lågenergilampor stör elmätare.(artikel)
Wikipedia - Lågenergilampa.
Wikipedia - Lysdiod.

Äckliga pizzerior ute i landet.

Många äckliga(smutsiga) pizzerior ute i landet. Tacka vet jag Cyrano eller laga egen hemma.
Läs SR:s artikel.

Återskapande av inlägg från gamla bloggen år 2009

2009.07.12
Vad är skillnaden på att cykla å åka moped? rätt liten, ungefär samma hastighet osv. Ändå e folk noga med skilja på hjälmar till de båda. Samt att cykelhjälm anses töntigt å onödigt av många.

2009.07.02
Almedals-veckan = Alkis-veckan. Rosévin + tonåringar = problem.
Aliansen bromsar Sveriges miljö-utveckling, Tyskland kör ifrån oss nu.

Färgen råsa stavas rosa, vilket lätt blandas ihop med namnet "Rosa", kom igen SAO å uppdatera språket.

2009.06.30
Att vädra mkt på sommarn är inte bra, man får in insekter och andra kryp. Tacka vet jag vädringsluckor med filter. Jag fick in en större fluga och hör å häpna trots att jag bor på 2:a våning, en tusenfoting, usch!

2009.06.29
Folk som äter varor från konditori inser nog inte att de biter i stora klumpar margarin med strösocker på. Fy fan va äckligt. I Sverige är de mkt bättre mat osv. i fängelserna(de har utbildade kockar) än i skolorna. Sjukt!

2009.05.08
Industri skapar låg kvalité pga. jakten på vinst.
tex. Äkta trä i plast. :P
2009.04.16
Fotboll skapar massa dåliga karaktärer i samhället, med våld som följd.
Ge dessa sponsorpengar till "martial art"(kampsport) istället, och våldet på gatorna kommer minska kraftigt.

2009.04.06
sk. Microsoft-svenska får en att fundera.
Tryck på åkej med råttan!

2009.03.26
Beware! The individual is comming, and will break are narrow-minded world into little pieces.

2009.01.23
Att analysera är som att försöka lägga ett tusenbitars pussel med bara en pusselbit, helheten behövs för att de ska fungera.


Återskapande av inlägg från gamla bloggen år 2008

2008.
Hälsa och konst.
Hur sjukt är de egentligen, att man behöver hörselskydd på konsert idag för att inte få hörselskador, när man ju faktiskt kommer dit för att lyssna på musik. Man kan jämföra med ett annat konstverk av t.ex. ljus. Tänk om man skulle behöva svetsglasögon när man gick på teater för att inte få synskador pga. de starka lampor de skulle använda på scenen.
Vad är detta för idiot som tror att högre volym är bättre. All forskning visar att människan hör bäst på lägre volym.
2008.
Hiphop.
"För att göra riktig musik krävs en musiker, för att göra hiphop krävs bara en taskig uppväxt"

2008-08-21.
Skoindustrin och kvinnor.
Jag förstår verkligen att skoindustrin är så stor, kvinnor äter ju fan 10 par skor till frukost! å detta beror inte på kön utan dum uppfostran å kultur, jag är ingen kvinnohatare på nåt sätt.

2008-06-14.
Trendiga folk.
Vart jag än blicken vänder i stora staden, syns dessa figurer som snabbt vänder kappan efter modetrendens vind. "Sista skriket" har blivit nåt slags tafatt eko. De följer blint marknaden och kapitalets bibelord.
Den egna stilen/individen är nu en utrotningshotad art...

2008.
De RIKA blå.
Moderaterna vill återuppfinna proletärerna "en arbetare i ett företag, ett djur i ett reservat"
Sen behövs ju barnarbetare till deras gräsmattor för kapitalistbandy.

2008.
Jantelagen.
Jantelagen är uppfunnen av okunniga mesar, att ta till som tillhygge för att hävda sig, men främst är den till för att hålla nytänkare på mattan.

2008-02.
Fildelning å samhället.
Jag tycker fildelning är mycket bra för folket. De sprider kultur och annat som annars kan vara svårt att få tag på. Sen att de blir problem med upphovsrätt osv. de kommer att lösas över tid. Folk har länge kopierat, kassettband, videoband, papperskopiator, bränna CD, DVD och nu snart Blu-ray. Industrin har överlevt ändå. Faktum är att de är rätt konstigt att folk reagerar nu, de hela är ju trots allt ett gammalt problem. Skillnaden är väl främst att efter år 1978, är allt mer media digital och de är lättare att göra perfekta kopior.
Men för min egen del får gärna den kommersiella industrin dö ut helt, folk som gör musik, film eller annat enbart för att tjäna max pengar är inget jag stödjer. Detta kommer bara att ge bättre förutsättningar för dem som gör musik/film för att de vill något eller ha något att berätta, dvs. riktig musik/film enligt mig.
Ett ex. på musikindustrin är alla dessa "pojkband". De är producerade på löpande band som en ren produkt. De gör musik under viss förutbestämd tid och sätt för att ge max vinst. Sen skrotas bandet och ersätts av ett nytt. Plastiga och intetsägande som en skyltdocka.

2008-02.
Kött och fisk.
De fuskas allt mer med hanteringen av kött på olika ställen. t.ex. ICA, slakterierna osv.
Detta ger ju ytterligare skäl till att bli vegetarian eller iaf sluta äta "industriproducerat kött" spec. nöt å fläsk. Havens djurliv "fiskas" (trålas) sönder. Så för att inte stödja idioterna äter jag numera knappt någon fisk, väljer odlad fisk om de finns.


Återskapande av inlägg från gamla bloggen år 2006

2006-12.
Julen.
Jag är väl rätt anti julen, de verkar ju handla mest om att folk ska handla mkt prylar å äta massa mat, samt pynta hemmet med massa kristet trams. Å sen den röda tomten som ju är Coke Colas maskot. De har copyright på skiten om ni inte visste de. dvs. handlar bara om pengar, som vanligt. usch.
De jag tycker är positivt med julen är att folk samlas å bryr sig om varandra, samt äter bättre mat än i vanliga fall. typ ingen skräpmat, McDonalds å sånt vidrigt.
2006.
Positiv strategi.
Tänk positivt och utveckla dig själv och dina intressen. Livet är kort så sätt igång!
Slösa inte tid å kraft på att tänka på negativa händelser, dra lärdom å gå vidare.
Mycket studier = Mycket utveckling.

2006.
Positiv.
Människan har problem för att uppskatta glädjen, när den väl kommer, så den inte blir vardagsmat å tråkig.
Så ni som känner er som en tristenkvist, tänk om, se positivt på tillvaron, nåt positivt kan man alltid ta fram, känns de väldigt svårt så har ni kanske missat allt positivt som ändå finns, isf ut å sök ;)

2006.
Jeans å yta.
Folk har jeans på sig överallt, alla plagg, jämt å ständigt. Att dem inte tröttnar någon gång!? knepigt de där..
Men de löser sig nog, modevärlden brukar ju va snabb i svängarna å kappvändarna följer villigt efter...
Yta, yta och mera yta. Ja va vore världen utan de. Mer harmonisk kanske. ;)

2006.
Microsoft.
Microsoft är som Mc Donalds. dvs. stort företag som säljer skräp, men folk köper de därför att de är enkelt, ser bra ut på ytan och man slipper tänka. De tycker folk är bekvämt... *suck*


Återskapande av inlägg från gamla bloggen år 2005

2005-11-12.
Parkera inte bilen ute.
Parkera inte bilen utomhus, man får inte ha den ifred... För då kommer någon idiot som inte har ett liv (finns ju tydligen många idag) å sabbar eller förstör den.

2005.
Skvalmusiken i Radio.
Åh stackars er som måste ha eran ”skvalmusik”, eller brus som man borde kalla de. Tjatiga simpla låtar som upprepar sina förutsägbara refränger, så att ni nötter känner er trygga med ert bakgrundsbrus. Åh akta sig för förändringar. Då kan ni ju behöva tänka, å va oroliga ni blir då. Gaah! Jag kommer aldrig att förstå er, ni har ju missat hela grejen med musik. Lyssna på Frank Zappa iaf en gång. De kommer definitivt skaka om er och få er att tänka! Kan ju va nyttigt å använda hjärnan, istället för å matas med brus som får hjärnan å mögla.

2005.
Dagens funderingar.
Drogfri e hårt! Ät mera sushi alla svenssons! Kokt potatis å kokt torsk. Blääe! Ni har fan ingen smak! Svensk husmanskost, fy fan va vidrigt. Jag tycker synd om er som äter de.

2005-07-22.
3 dygn djupt inne i skogen.
Jag har varit ute å vandrat med en kompis. Vi gick en vandringsled på ca 3 mil vid sjön Vättern. De va så tyst å lugnt där, inte en människa. Men de bästa var, inga/inget: kapitalister, industrier, avgaser, skräp, reklam, mediebrus osv.

2005-04.
Våren kommer med sol, å snön försvinner. De e gött helt enkelt. :D

2005-03-31.
Vä(r)st Trafik.
Fan vad jag stör mig på Väst trafik! När 12:00 tåget åker kl. 11:58! Så man inte kommer med, å hela dagens planering sabbas... å så ska dem höja priserna hela jävla tiden... fan va trött man blir på skiten.

2005-03-26.
Musik
De skulle va kul å bygga en Katedral och ha konserter med Symfoniorkester, med musik av Frank Zappa, John Williams, Beethoven, mfl.

2005-03.
USA.
Undra om man blir av med President Bush om alla pengar tappar helt sitt värde imorgon? ;P

2005-03.
Fantasins fantastiska värld.
Nu vill jag leva i Star Trek-världen ett tag så jag slipper alla kapitalister. :P
www.startrek.com

2005-03.
Musik.
Djupdykning i Frank Zappas ljudvärld. De kan jag rekommendera. :)
www.zappa.com


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0