Kung Fu #30.

The Tao of Kung Fu #30 - "Peace lies in the man who walks the Path."(Youtube)




Fjortis-bloggar.

De dräller ju av dessa bloggar som ofta bara består av personlighetslöst mode-shopping-rabblande. När nio av tio blogginlägg handlar om detta kallar jag dem för typisk fjortis-bloggare.
Så nu tänkte jag som lite kontrast räkna upp två av mina inköp som varken är märkes-kläder, handlar om mode eller ska bytas ut inom en vecka. Tvärtom, två saker jag använder mkt och kommer fortsätta göra så i många år, speciellt wokpannan.
Vinterns inköp.
Wokpanna - Ken Hom.
Mark kontorsstol - Jysk.

Schlager.

Man kan inte tävla i musik. De är därför man tävlar i schlager istället. Jag hatar schlager pga.: Ytligt skvalande i TV som fokuserar totalt på utseende och inte på musik. Inte ens melodi. Man har ju tom gömt musikerna. Skulle någon musiker ändå synas nån gång är de bara "playback". De räcker att vara snygg eller populär för att vara med. De står på scen å tar sina äckligt kläm-käcka steg fram å tebax. Desto mera fjolleri desto högre poäng. Byt namn på den till Fjolleri-festivalen och flytta skiten till någon betalkanal. Jag gillar public service och betalar avgiften, men vill inte tvingas betala för detta mkt dyra skräp-program.

Kung Fu #29.

The Tao of Kung Fu #29 - "I call it great."(Youtube)




Kung Fu #28.

The Tao of Kung Fu #28 - "I strive for no thing."(Youtube)




Fi(partiet) = Fjortis Initiativ.

Gudrun Schymans lekstuga. De tycker att elda upp pengar var en bra grej. I ett utspel om kvinnors löner gjordes följande: 100 000kr i äkta sedlar eldades upp. Alltså ärligt talat, de kunde uppnått samma budskap genom att istället elda upp leksaks-pengar, tex. från ett monopol-spel. Snacka om att pengar gick upp i rök, så korkat gjort. De kunde ju skänkt pengarna till välgörande ändamål istället. De hade varit konstruktivt. Men Gudrun springer istället runt som en omogen rebellisk tonåring och utan att låta andra knappt få ett ord i debatterna.
SVT - Nyheter - Schyman eldade upp 100.000.(artikel)

Skolan fungerar inte idag.

När föräldrars plånbok bestämmer betyg måste man inse att nåt är väldigt fel. Regeringens skattesänkningar har urhålkat den svenska skolan skolan. Skattesänkning = Välfärdssänkning. Sverige har brist på resurser i välfärden. För få: lärare, vårdpersonal osv. De är dags att vakna svensson. Börja kolla upp saker. Reinfeldts dubbelspel lurar många. Han säger en sak, sen gör nåt annat, ibland tom tvärtom. Rösta rödgrönt.



SVT - Nyheter - Föräldrars plånbok bestämmer betyg.(video)

Kung Fu #27.

The Tao of Kung Fu #27 - "Who can defeat himself?"(Youtube)




RSS 2.0