Återskapande av inlägg från gamla bloggen år 2008

2008.
Hälsa och konst.
Hur sjukt är de egentligen, att man behöver hörselskydd på konsert idag för att inte få hörselskador, när man ju faktiskt kommer dit för att lyssna på musik. Man kan jämföra med ett annat konstverk av t.ex. ljus. Tänk om man skulle behöva svetsglasögon när man gick på teater för att inte få synskador pga. de starka lampor de skulle använda på scenen.
Vad är detta för idiot som tror att högre volym är bättre. All forskning visar att människan hör bäst på lägre volym.
2008.
Hiphop.
"För att göra riktig musik krävs en musiker, för att göra hiphop krävs bara en taskig uppväxt"

2008-08-21.
Skoindustrin och kvinnor.
Jag förstår verkligen att skoindustrin är så stor, kvinnor äter ju fan 10 par skor till frukost! å detta beror inte på kön utan dum uppfostran å kultur, jag är ingen kvinnohatare på nåt sätt.

2008-06-14.
Trendiga folk.
Vart jag än blicken vänder i stora staden, syns dessa figurer som snabbt vänder kappan efter modetrendens vind. "Sista skriket" har blivit nåt slags tafatt eko. De följer blint marknaden och kapitalets bibelord.
Den egna stilen/individen är nu en utrotningshotad art...

2008.
De RIKA blå.
Moderaterna vill återuppfinna proletärerna "en arbetare i ett företag, ett djur i ett reservat"
Sen behövs ju barnarbetare till deras gräsmattor för kapitalistbandy.

2008.
Jantelagen.
Jantelagen är uppfunnen av okunniga mesar, att ta till som tillhygge för att hävda sig, men främst är den till för att hålla nytänkare på mattan.

2008-02.
Fildelning å samhället.
Jag tycker fildelning är mycket bra för folket. De sprider kultur och annat som annars kan vara svårt att få tag på. Sen att de blir problem med upphovsrätt osv. de kommer att lösas över tid. Folk har länge kopierat, kassettband, videoband, papperskopiator, bränna CD, DVD och nu snart Blu-ray. Industrin har överlevt ändå. Faktum är att de är rätt konstigt att folk reagerar nu, de hela är ju trots allt ett gammalt problem. Skillnaden är väl främst att efter år 1978, är allt mer media digital och de är lättare att göra perfekta kopior.
Men för min egen del får gärna den kommersiella industrin dö ut helt, folk som gör musik, film eller annat enbart för att tjäna max pengar är inget jag stödjer. Detta kommer bara att ge bättre förutsättningar för dem som gör musik/film för att de vill något eller ha något att berätta, dvs. riktig musik/film enligt mig.
Ett ex. på musikindustrin är alla dessa "pojkband". De är producerade på löpande band som en ren produkt. De gör musik under viss förutbestämd tid och sätt för att ge max vinst. Sen skrotas bandet och ersätts av ett nytt. Plastiga och intetsägande som en skyltdocka.

2008-02.
Kött och fisk.
De fuskas allt mer med hanteringen av kött på olika ställen. t.ex. ICA, slakterierna osv.
Detta ger ju ytterligare skäl till att bli vegetarian eller iaf sluta äta "industriproducerat kött" spec. nöt å fläsk. Havens djurliv "fiskas" (trålas) sönder. Så för att inte stödja idioterna äter jag numera knappt någon fisk, väljer odlad fisk om de finns.


Kommentarer
Postat av: Transientman.

Bra jämförelse, det om konsert.

Trender och mode har funnits i princip alla samhällen har inte mer med kapitalism att göra en något annat i samhället. Sedan att mode är riktigt sjukt kan jag hålla med om.

2009-07-21 @ 00:29:01
Postat av: Transientman.

Jantelagen ja, individ frihetsinskränkning på hög nivå med socialpsykologiskt beteende.

Ny forskning visar på att man bör äta kött iaf 1gång/mån för att inte risken för ändtarmscancer skall öka med 40%. Sedan bör ju givetvis människor tänka lite mer å vilket kött de väljer att stoa i sig!!!



2009-07-21 @ 00:34:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0