Bakterier - Äckliga mobiltelefoner och tangentbord.

(Uppdaterat: 2009.08.26) Detta kan ju vara värt att tänka extra på nu i tider med svininfluensa osv. Enligt smittskyddsläkare: Både mobilen och tangentbordet bör man torka av minst en gång i veckan.
Jag säger: Torka av dem med sprit en gång/vecka och minst en gång/månad.
SVT - nyheter.(artikel)
SVT Play.(video)
SVT - Resistenta bakterier.(artikel)

Kommentarer
Postat av: Annellisaa

Hmmm ja sånt tänker man ju inte på direkt!

2009-08-09 @ 21:07:13
URL: http://annellisaa.blogg.se/
Postat av: Jennyh ♡ bloggdesign.foto.mode

tipsa gärna om din favoritfoundation

i min blogg!



Puss och kram från mig,

http://jennyh.se/2009/august/tips-pa-foundation.html

2009-08-09 @ 21:28:08
URL: http://jennyh.se
Postat av: Soundman

Annellisaa: Ja de e nog rätt vanligt att folk missar de.

Jennyh: hehe, jag e man å använder inte foundation vettu. Sen har jag bra hy ändå pga. mkt god kost å träning.

2009-08-09 @ 22:10:36
URL: http://simplymyopinion.blogg.se/
Postat av: Johnny

Detta gäller ju isåfall allt, ratt, växelspak & instrumentpanel i bilen, dörrhandtag runt om i lägenheten/huset, descinficering av samtliga skosnören & sulor, fjärrkontroller osv...



Problemet är ju att när man väl är utomhus & handlar eller vadsomhelst som innebär att man tar i något föremål överhuvudtaget får man bakterier på sig.



Helt oundvikligt att ens gå omkring utomhus & nudda vid något utan en risk att få elaka bakterier på sig om man inte har handskar på händerna & skoskydd på skorna.



För att inte tala om när man går barfota inne...tänk på allt som syns under fotsulorna efter att trampat runt lite & betänk sedan hur mycket som fastnat där som man inte syns.

Jag har tänkt på det här tidigare men försöker att undvika det till viss del numer eftersom man kan bli skadad i längden. =P



Jag säger; Vill du vara så säker som möjligt; descinficera allt du kan tänkas nudda vid i lägenheten 3 ggr/dag, annars sprider det sig snabbt som attan, duscha lika ofta eller mer, ställ skorna i trapphuset och hoppa in, glöm inte att descinfecera ytterhandtaget på dörren om du varit ute!



Ha en luftrenare som konstant står på hemma. Måste du prompt gå utanför dörren bör du använda ansiktsmask & heltäckande dräkt på dig. Och för guds skull, rör ingenting!



En bieffekt av detta som kan uppstå om man gör så här med sina barn är tyvärr att de kan utveckla intolerans mot allt i sin omgivning & dö ihjäl av ett icke-descinficerat hårstrå i maten...



Har man väl fått influensabakterier på tangentbordet är nog chansen stor att man redan har dem på tillräckligt många andra ställen för att redan ha blivit smittad.



Men seriöst så visst, det du påstår stämmer, klart det kommer massa otäcka bakterier på tangentbord & telefon...men som sagt, allt annat man rör vid åxå.

Och så länge det gäller ditt privata tangentbord hemma eller egna mobil känns 1 gång/vecka ganska övererdrivet. En gång/månad kan jag köpa om man använder prylarna mycket, men som vanligt är det antagligen ganska överdrivet om man inte är rädd för bakterierna i sig.

2009-08-11 @ 11:29:52
Postat av: Soundman

Johnny: De handlar inte om att bygga upp bakterie-fobi, utan att folk tex. har med sig mobilen in på toaletten. Sedan tvättar de vanligen händerna men inte mobilen osv. osv. Detta hade du känt till om du läst ORDENTLIGT, å inte bara antar massa saker. Sen är världen inte svart-vit, utan man ska vara lagom renlig.

2009-08-11 @ 17:36:04
URL: http://simplymyopinion.blogg.se/
Postat av: Johnny

Tja, jag har inte med telefonen in på toaletten. Då gäller det alltså inte mig enligt vad du just skrev. =P



Det är just det här jag menar, världen är inte svartvit.

Det är viktigt att ha distans till sådana här saker & inte bara gå på vad en professor säger, herr ljudman.

Sunt förnuft kommer man långt med även här.



P.S. Du vill inte veta vad för äckelpäckel som sitter på din tandborste. Den om något bör decinficeras MINST varje vecka.

Puss

2009-08-11 @ 23:41:13
Postat av: Jonas

Jag citerar "Det är viktigt att ha distans till sådana här saker & inte bara gå på vad en professor säger, herr ljudman." Detta var nog det bästa någon skrivit på denna blog i alla fall. Sjukt bra!

2009-08-24 @ 16:42:33
URL: http://sydbarrett.iskall.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0